7.05.2014

GANAJ (ganache)

ganaj yapımı
Merhabalar:)
ganajı pasta, kek kaplamalarında truff yapımında kullanabilirsiniz
ayrıca pastaların ara katlarında lezzetli bir krema olarak kullanabilirsiniz
ganaj, kullanacağınız yere göre bitter, sütlü veya beyaz çikolatayla yapılabilir
ayrıca içine değişik aromalar da eklenebilir

200 ml krema
200 gr  kuvertür çikolata (ufak parçalara kesin veya pul olanlardan kullanın)

kremayı kaynama noktasına gelene dek ısıtın ama asla kaynatmayın ve ocaktan alın
içine çikolatayı ekleyip karıştıra karıştıra eritin
pürüzsüz ,yumuşak bir karışım elde edin
ganaj oda ısısına geldiğinde kullanabilirsiniz hemen kullanmayacaksanız bir kaba koyup buzdolabında bekletin

not:
1- kuvertür çikolatayı büyük marketlerde ve pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz ,eğer kuvertür çikolata bulamazsanız iyi kaliteli paket çikolata da işinizi görür
2- bu verdiğim ölçüler standart kıvamda bir ganaj kreması içindir eğer daha katı yapmak isterseniz çikolata miktarını arttırın ve unutmayın krema soğudukça katılaşacak
kolay gelsin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler