26.05.2014

FİNCANDA KEK

fincanda kek nasıl yapılır
Selam,
pratik ve lezzetli bir kek, fincanda kek
evinizde bulunan ufak nescafe fincanlarını kullanabilirsiniz (benimkiler biraz büyük oldu :))
pandispanya tadında puf puf kekler için denemenizi öneririm
ben kullandığım malzemeleri yazıyorum ama sizler evde olan malzemelerinize göre değişiklik yapabilirsiniz örneğin kakaolu, limonlu, çikolatalı gibi seçim sizin:)
sevgiler..
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz badem
  • 4 yemek kaşığı un
  • üstüne: çikolata sos
yumurta, şeker ve yağı mikserle çırpın
diğer malzemeleri ekleyip karıştırın

kullanacağınız fincanları bir fırça yardımıyla, margarin ile yağlayın
kek hamurunu fincanların yarısını geçmeyecek kadar paylaştırın

yayvan bir tencereye fincanları dizin ve tencereye fincanların yarı hizasına kadar su doldurun


ocağı orta ateşte yakın
su kaynayınca en kısık ateşe alıp 25 dakika tutun
süre sonunda ocağı kapatın ve 10 dakika kapak kapalı şekilde bırakın

10 dakika sonra kekleri tencereden çıkarın
biraz ılıyınca fincanın kenarlarından bir bıçakla geçin,fincanı ters çevirip kekinizi rahatlıkla çıkarın ve servis tabağına alın

üstünü çikolata sosla süsleyin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler