ÇİLEK REÇELİ

Merhabalar,
bol bol çileğin olduğu bu günlerde reçelini yapıp kahvaltılarda keyfini sürün :)

1 kilo çilek
1 kilo toz şeker
1 limon suyu

çileği temizleyip tencereye alın, üstüne şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve bir gece bekletin
ertesi günü şeker erimiş olacak şöyle bir karıştırın ve tencereyi ocağa koyun
reçeli önce yüksek ateşte kaynatın
kaynadıktan sonra altını kısıp 30 dakika süre tutun
ara sıra oluşan köpüklerini alın (bir parça tereyağı koyarsanız fazla köpük olmaz)
süre sonunda limonu ekleyip karıştırın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın

reçelleri kavanoza doldurup kapağını kapatın
tanelerin eşit şekilde dağılması için yarım saatte bir ters düz çevirerek soğutun
kolay gelsin:)

Yorumlar