HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

kek tarifleri
Merhabalar,
çayınızın eşlikçisi olacak yumuşacık, nefis bir kek mutlaka deneyin
kek yapmanın püf noktalarına göz atmak isterseniz burada
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 1 dolu su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • yarım su bardağı toz Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
yumurta, şeker ve tereyağı mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın (kalıbı bir kaç kez hafifçe tezgaha vurun hem hamuru yerleştirmiş oluyoruz hemde içinde olan havası çıkıyor)
160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin
(kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin fırına göre süre değişir)
pişen keki fırından alın, ısısı biraz düşünce kalıptan çıkarın
ılık yada soğuk dilimleyerek servis edin
afiyet olsun:)

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Nefis bir kek olmuş.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Sema hanım güzel yorumlar için oldukça lezzetli bir kek tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba lar nasıl bir kek kalbi tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, ben baton yani uzun kek kalıbında yapmıştım ama sorun olmaz evde hangi kalıbınız varsa onunla yapabilirsiniz sevgiler..

      Sil

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri