29.04.2014

HAVUÇLU BİSKÜVİLİ PASTA

Merhabalar,
hafif ve lezzetli bir pasta deneyin derim:)

malzemelerimiz şöyle
1 kilo havuç
2 silme su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
2 paket kakaolu pötibör bisküvi

havuçları temizleyip yıkayın ve doğrayarak tencereye alın
üstünü kaplayacak kadar su ekleyip haşlayın
haşlanan havuçları, suyuyla beraber blendrdan geçirip püre haline getirin
havuç püresinin içine şeker, nişastayı, vanilyayı, limonu ve tarçını ekleyip karıştırın, tekrar ocağa alın ve koyulaşıp, kıvam alana kadar karıştırarak pişirin
büyük boy bir borcama 1 kat bisküvi dizin üstüne havuç püresi yayın, tekrar bisküvi dizin (1 kat bisküvi, 1 kat havuç püresi) bu şekilde 4 kat oluşturun
en üstüne kalan havucu yayıp düzeltin
oda sıcaklığına gelince üstünü streçle kapatıp, buzdolabında 1 gece dinlendirin
servis sırasında pastayı kare dilimler halinde kesin
üstlerine Hindistan cevizi serpin
kolay gelsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler