ÇİLEKLİ PARFE


Merhabalar,
havalar ısınmaya başlayınca soğuk tatlılar, pastalar aklımıza geliyor:)
bu nefis parfe de hem çok leziz, hemde çoook pratik mutlaka deneyin sevgiler..
  • 2 poşet kremşanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 kutu labne peyniri (200 gr)
  • 1 kase yıkanmış, temizlenmiş çilek
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kadar damla çikolata
  1. kremşantileri bir karıştırma kabına alın, üstüne sütü ekleyip katılaşana kadar mikserle çırpın
  2. labneyi ve şekeri ilave edin tekrar çırpın
  3. çileği ufak parçalar halinde doğrayarak karışıma ekleyin
  4. son olarak çikolatayı ilave edip karıştırın
  5. kalıba streç yayıp parfeyi içine boşaltın ve düzeltin, üstünü de streçle kapatıp buzluğa koyun benim gibi bir kalıbınız varsa (prenses kalıbı) strece gerek yok,kalıbı suyla ıslatıp parfeyi içine boşaltabilirsiniz)
  6. 6-7 saat buzlukta donduktan sonra servis tabağına çıkarıp,dilimleyerek servis edebilirsiniz
parfeyi, çikolata veya meyveli soslarla süsleyebilirsiniz
afiyet olsun..
not: artan parfeyi tekrar buzlukta muhafaza edin

Yorumlar