SEBZELİ MAKARNA

Selam:)
bu makarna, artmış olan sade makarnayı değerlendirmek için yaptığım bir reçete
sizlere fikir vermek adına paylaşmak istedim
bendeki tüm bu malzemeler pişmiş olarak hazırdı 10 dakikada yemeğim hazır hale geldi:)
  • yarım paket makarna +haşlamak için su ve tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 pırasa
  • 2 havuç
  • 1 büyük boy kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 100 gr kıyma +1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • yarım su bardağı kaşar rendesi
  1. makarnayı tuz eklenmiş suda haşlayıp süzün,tekrar tencereye alıp 2-3 kaşık yağı ekleyin ve 1-2 tur çevirin ocağı kapatın
  2. pırasayı ince ince kesin,havucu rendeleyin,biberi ufak ufak doğrayın ve bu üç malzemeye 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyip,1 yemek kaşığı yağla soteleyin
  3. kıymaya tuzu ve biberi ekleyip yağsız olarak kavurun
  4. sotelenmiş sebzeleri ve kavrulmuş kıymayı makarnaya ekleyip karıştırın ve bir fırın kabına boşaltın,düzeltin (yapışan bir kapsa hafif yağlayın)
  5. makarnanın üstüne kaşarı serpiştirin ve 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin
afiyet olsun..

Yorumlar