LAMİNGTON KEK, KÜP KEK, LOKUM KEK


Merhabalar,
konuklarınıza sunabileceğiniz,kahve yada çayın yanında damaklarda tat bırakacak lezzetli bir reçete mutlaka deneyin

hamuru için:
2 adet büyük boy yumurta
1 silme su bardağı toz şeker (çok dolu olmayacak)
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

sosu için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker

üstüne: 1 kase Hindistan cevizi

yapımı:
yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın
diğer hamur malzemelerini ekleyip karıştırın
hamuru,yağlı kağıt serdiğiniz kare yada dik dörtgen orta boy bir fırın kalıbına boşaltıp, düzeltin
170 derecede pişirin
(20 dakikadan sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
kekin ilk sıcaklığı çıkınca kaptan çıkarın ve ufak küpler halinde kesin

sos malzemelerini tencereye alıp karıştırın
şeker ve kakao eriyene kadar kaynatıp ocaktan alın

kestiğiniz kek küplerini önce sosa sonra Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin

afiyet olsun:)

Yorumlar