Merhabalar,
Osmanlıdan günümüze taşınmış Edirne,Tekirdağ gibi bir çok bölgelerde yapılan değişik bir yemek
malzemeler:
1 kilo parça kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kuru soğan
1 er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
1 yemek kaşığı salça (arzuya bağlı)
su
sosu için:
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı et suyu
2 yumurta sarısı
yapımı:
soğanı doğrayıp etlerle beraber tencereye alın
tereyağı ekleyip etlerin rengi dönene kadar çevirin
eğer salça ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin 1-2 tur çevirin
tuzu ve biberi ekleyin
etlerin hizasına gelecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin
(ben düdüklüde pişirdim)
pişen etleri yağlanmış bir fırın kabına dizin
üstüne biraz kekik serpin
etin suyunu da bir süzgeçle süzüp sosa eklemek için ayırın
sos malzemelerini bir kapta birleştirin çırpıcıyla çırpın
etlerin üstüne dökün
200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.