EKLER PASTA

ekler pasta tarifi
Merhabalar,
ekler pastayı sevmeyen azdır sanırım
geçen hafta ilk kez denedim yapımı kolay ancak biraz zaman alıyor ama ekler için değer bence öyle değil mi? :)

hamuru için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr tereyağ
4 yumurta
bir çimdik tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

kreması için: ben pastacı kreması kullandım içine 1 çay kaşığı limon rendesi ekledim

üstüne:
200 gr bitter çikolata (kuvertür olursa daha iyi olur)
200 gr krema (1 kutu)

yapımı:
  1. hamuru için suyu tuzu, şekeri ve tereyağı tencereye alıp kaynatın unu ekleyip tel çırpıcı, tahta kaşık yada spatulayla hızlıca karıştırın 3-4 dakika karıştırarak pişirin hamur toparlanınca ocaktan alıp ılımasını bekleyin
  2. yumurtaları teker teker hamura ekleyip mikserle çırpın pürüzsüz bir hamur olacak
  3. hamuru bir sıkma torbasına doldurun
  4. tepsiye yağlı kağıt serin, hamurdan 5-6 cm uzunluğunda parçalar sıkın
  5. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin  (rengi hafif kızarmış ve hamur kabarmışsa pişmiştir) süre sonunda fırını kapatın kapağını hafif aralayıp 5 dakika içinde bırakın daha sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın
  6. iç kremasını pişirip oda sıcaklığına getirin ve bir sıkma torbasına koyup hazırlayın
  7. ekler hamurlarını uzunlamasına ortadan kesin,arasına kremayı sıkın diğer parçayı üstüne kapatın
  8. üstü için kremayı bir sos tenceresinde ısıtıp ocaktan alın,içinde çikolatayı parçalayıp ekleyin ve karıştırarak eritin
  9. eklerin üst kısımlarını çikolataya batırıp tepsiye dizin ve çikolatanın donmasını bekleyin
ekler pastanız hazır afiyet olsun:)

not: eklerin iç kremasını dilerseniz kakaolu olarak da yapabilirsiniz bunun için kremaya 1 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.