VİŞNELİ RULO PASTA

rulo pasta
Selamm:)
Annem için yaptığım vişneli rulo pastayı sizlerle de paylaşmak istedim
tadı gerçekten güzel olmuştu ikinci dilimi yememek için kendimi zor tuttum:)

pandispanya için:
4 yumurta
4 Türk kahvesi fincanı un
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı oda ısısında su

kreması:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin

içine: 1 kase çekirdeksiz vişne

üstüne: 1 ufak paket fıstıklı çikolata rendesi

pandispanyayı ıslatmak için: 1 çay bardağı vişne suyu + 2 yemek kaşığı toz şeker

yapımı:
pandispanya için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın
unu,vanilyayı,kabartma tozunu ve suyu ekleyip çırpın
yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine döküp,düzeltin
160 derecede ısıtılmış fırında pişirin
(fırına göre süre değişir benim fırınımda yaklaşık 20 dakikada pişti hafif kızarıyor ve parmağınızı bastırdığınızda hamur tekrar yukarı çıkıyorsa olmuştur)

pişen hamuru kağıtla beraber tepsiden alın ve rulo yapın
üstünü folyo yada bir bezle kapatıp soğuması için bekletin
kreması için yağ hariç malzemeleri tencereye alın çırpma teliyle karıştırın ve ocağa alın
sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin
yağı ekleyip karıştırın ocaktan alın
biraz ılıyınca mikserle 2-3 dakika çırpın soğumaya bırakın

sıra geldi birleştirmeye:)
pandispanyayı rulo yaptığınız kağıtla beraber açın
şekerle karıştırdığınız vişne suyu ile her tarafını ıslatın
kremanın yarısını içine yayın,düzeltin
kremanın üstüne vişneleri yerleştirin
ve pastayı dikkatlice tekrar kağıt yardımıyla rulo yapın
kağıdın üstüne bir streç sarıp pastayı buzdolabına kaldırın bu şekilde 4-5 saat dinlendirin

süre sonunda pastayı dolaptan alın streci ve kağıdı açın
kalan krema ile pastanın üstünü ve yanlarını spatula yada bir bıçak yardımıyla sıvayın ve servis tabağına aktarın
üstünü rendelenmiş çikolata ve vişne ile süsleyin
dilimleyerek servis edin
afiyet olsun..

not:hem lezzet olarak hemde kolay servis edebilmek için pastayı 1 gün dinlendirirseniz daha iyi sonuç alırsınız

Yorumlar