Ana içeriğe atla

HAMUR KIZARTMA

Merhabalar,

hamur kızartmasını ara sıra çay saatlerinde yada kahvaltıda yapıp severek tüketiyoruz
mayalı ve mayasız olarak yapılabiliyor benim tarifim mayasız hamur beğeneceğinizi umuyorum şimdiden afiyet olsun:)
malzemeler:

3 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
oda sıcaklığında su
kızartmak için ay çiçek yağı

yapımı:
unu kaseye alın ve ortasını açın
yumurta,tuz ve sütü ekleyin yoğurmaya başlayın
azar azar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur oluşturun
hamuru 15-20 dakika dinlendirin

dinlenen hamuru iki parçaya bölün
her parçayı unlanmış tezgahta merdaneyle açın
hamurdan istediğiniz şekilde parçalar çıkarın
(ben bıçakla kareler halinde kestim)

yağı ısıtıp orta ateşte hamurları kızartın
yanında çay,peynir,reçel vs ile tüketin

afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE