26.02.2014

BROWNİ

kek tarifleri
Selam,
nefis çikolata tadında,karşı koyamayacağınız bir lezzette sıra:)

malzemeler:
200 gram bitter çikolata
125 gram tereyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
bir tutam tuz
1,5 silme su bardağı un (çok dolu olmayacak)
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı ceviz kırığı(evde kalmamıştı ben koymadım siz mutlaka ekleyin
pişirme kağıdı


yapımı:
öncelikle tereyağ ve çikolatayı ufak parçalara bölüp bir kaba alın ve benmari usulü eritin,oda sıcaklığına getirin

karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alıp mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
vanilya,kabartma tozu,tuz,ceviz,süt ve unu ekleyip karıştırın
erittiğiniz tereyağlı çikolatayı da ilave edin spatulayla alttan üste doğru katlaya katlaya hamura karıştırın,bütünleştirin

kare bir fırın kabına pişirme kağıdı serin
üstüne browni hamurunu döküp,düzeltin eşit yayılsın
160 derecede ısıtılmış fırında pişirin

(20 dakika sonra kürdan batırıp kontrol edin fırına göre süre değişir kürdan temiz çıkıyorsa olmuştur fırından alın)
kare dilimler halinde kesip servis edin

dilerseniz çikolata eritip üstünü kaplayabilirsiniz veya yanında dondurmayla servis edebilirsiniz
ben özellikle ılıkken yemesini seviyorum
nasıl yerseniz yiyin ancak bu güzel lezzeti mutlaka deneyin derim:)

afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler