Merhabalar,
daha önceden yaptığım süt reçelini değerlendirmek istedim ve bu nefis keki yaptım denemenizi öneririm
malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr oda sıcaklığında bitkisel margarin
1 paket kakao (25 gr)
1 er paket kabartma tozu ve vanilya
1,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt reçeli
3-4 damla rom aroması
yapımı:
yumurta şeker ve yağı mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
süt reçeli hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpın
yağlanmış bir fırın kabına veya kek kalıbına malzemeyi boşaltın
kek hamurunun üstüne kaşıkla ,parça parça süt reçeli koyun
160 derecedeki fırına verip pişirin
fırına göre süre değişebilir 30 dakika sonunda kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir
keki oda sıcaklığına gelince dilimleyip servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.