6.01.2014

SÜT REÇELLİ KAKAOLU KEK

süt reçelli kek
Merhabalar,
daha önceden yaptığım süt reçelini değerlendirmek istedim ve bu nefis keki yaptım denemenizi öneririm

malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr oda sıcaklığında bitkisel  margarin
1 paket kakao (25 gr)
1 er paket kabartma tozu ve vanilya
1,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt reçeli
3-4 damla rom aroması

yapımı:
yumurta şeker ve yağı mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
süt reçeli hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpın
yağlanmış bir fırın kabına veya kek kalıbına malzemeyi boşaltın

kek hamurunun üstüne kaşıkla ,parça parça süt reçeli koyun
160 derecedeki fırına verip  pişirin
fırına göre süre değişebilir 30 dakika sonunda kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir
keki oda sıcaklığına gelince dilimleyip servis edin
afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler