Ana içeriğe atla

KREMALI PATATES

Merhabalar,
kremalı patates,özellikle et yanına yakıştırdığım oldukça lezzetli bir garnitür
patatesin her çeşidini seven biri olarak diyorum ki yapması kolay yemesi olay:) kısacası nefis bir tarif
malzemeleri kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz sevgiler.

malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 kutu krema (200 ml)
1 er çay kaşığı sarımsak tozu ve karabiber
yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kaşar rendesi

yapımı:
patatesleri soyup yıkayın
cipsten biraz kalın olacak şekilde yuvarlak yuvarlak dilimleyin ve bir karıştırma kabına alın
kremayı ve baharatları patateslere ekleyip karıştırın bu şekilde 10 dakika bekletin
fırın kabını yağlayın yada yağlı kağıt serin
patatesleri sırt sırta gelecek şekilde kaba dizin
karıştırdığınız kapta kalan kremayı da üstüne dökün
180 derecede ısıtılmış fırına verin

patatesler yumuşayıp kremayla bütünleştiğinde üstüne peyniri serpin tekrar fırına koyun ve üstü kızarana kadar pişirin

afiyet olsunn

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE