Selam:)
havuç tarator severek tüketeceğiniz bir reçete hem kolay hem lezzetli hemen hemen herkesin yaptığı bir meze yada salata da diyebiliriz
genellikle cevizli yaparız ben bu kez fındıklı olarak yaptım denemenizi öneririm.
malzemeler:
4 adet büyük boy havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı fındık kırığı
yapımı:
1- havuçları soyup yıkayın ve rendeleyin yağla beraber geniş bir tavaya alıp yumuşayana kadar soteleyin
fındığı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın
2- yoğurt, mayonez, tuz ve sarımsağı bir kasede birleştirip, çırpın
3- sotelediğiniz havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın,bütünleştirin
4- taratoru servis tabağına aktarıp düzeltin
üstünü streçle kapatıp,bir kaç saat buzdolabında dinlendirin
fındıkla süsleyip servis edin
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.