ET SOTE


Merhabalar,
pilavın yada pürenin yanına sunabileceğiniz et sote tarifini paylaşmak istedim
muhakkak ki hepinizin bildiği bir yemek ancak yemek yapmaya yeni başlayanlara bir fikir verebilir:)

malzemeler:
500 gr dana tas kebaplık doğranmış et
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 adet büyük boy,ufak doğranmış yeşil biber(köy biberi)
1 büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (yağlı et kullanacaksanız eklemeyin)
1 er çay kaşığı tuz,karabiber,kimyon,pul biber
sıcak su

yapımı:
eti,yapışmaz tabanlı bir tencereye alın suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
suyu tamamen çekince yağı soğanı ve biberi ekleyip kavurun
baharatları ve salçayı ilave edin 1-2 tur çevirin
domatesi ekleyin karıştırın
son olarak etlerin hizasına gelecek kadar su ilave edin tencerenin kapağını kapatın
etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
afiyet olsun

not: pişme süresi etin cinsine göre değişir eğer etinize güvenmiyorsanız düdüklüde pişirin derim hem vakit kazanırsınız hemde yumuşacık etiniz garanti olur.

Yorumlar