1 yumurta sarısı
150 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
150 gr pudra şekeri (yarım su bardağından biraz fazla)
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı toz zencefil
2 -2,5 su bardağı un (aldığı kadar)
un hariç malzemeleri bir kapta birleştirin
azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur oluşturun
hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın
kalıplarla şekil çıkarın
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
170 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarıp,renkleri dönene kadar pişirin
pişen kurabiyeleri fırından alıp soğutun
(süslemesi için ben royal ıcıng kullandım sizler sade olarak yada pudra şekeri serpip süsleyebilirsiniz)
royal ıcıng:
1 yumurta beyazı
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 damla limon suyu
yumurta beyazını bir kaseye alıp çırpın
pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin
limonu da ekleyip kremşanti kıvamına gelene dek çırpın
kıvamına bakın eğer akıcı ise pudra şekeri ekleyerek koyulaştırın
(bir tabağa bir parça damlatın dağılmıyorsa olmuştur)
sıkma torbasına koyup kurabiyeleri istediğiniz gibi süsleyin
(royal ıcıng i çok fazla bekletmeyin çünkü bekledikçe katılaşır)
süslediğiniz kurabiyeleri kurumasını bekleyin üst üste koyarsanız bir birine bulaşır kuruduktan sonra bir kutuda muhafaza edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.