3.12.2013

SÜT REÇELİ (Dulce de leche )

dulce de leche
Merhabalar,
şu meşhur süt reçelini sonunda bende denedim:)
koyulaştırılmış şekerli süt, dulce de leche özellikle dondurma yapımında iyi bir seçenek
ayrıca keklerde tartlarda kullanılabilir
ve kahvaltılarınızda ekmeğe sürerek tüketebilirsiniz
yani bence denemeye değer bir reçete
bir daha ki yapışımda çikolatalı ve vanilyalı olarak deneyeceğim onuda sizlerle paylaşacağım sevgiler..

malzemeler:

1 litre süt
1 klasik su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu yada karbonat (ben kabartma tozu kullandım)

yapımı:
derin bir tencereye sütü ve şekeri koyun (tencere biraz derin olmalı kabarıp taşmasın diye) karıştırın
kaynadığında kabartma tozunu ekleyin karıştırın bu aşamada süt kabarıyor dikkat edin
ocağı kısın ve ara sıra karıştırarak 50 dakika pişirin
sütün rengi sararıp akıcı muhallebi kıvamında olduysa tamamdır ocağı kapatın
kavanoza doldurun
oda ısısına gelene kadar soğutun
daha sonra buzdolabında muhafaza edin
afiyet olsun:)
not: süt reçelini 1 , 1,5 saat pişirenler var benimki kaynadıktan sonra 50 dakikada oldu
çok fazla koyu olmasını beklemeyin akıcı bir muhallebi kıvamına gelmeli soğuyunca epeyi bir koyulaşıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler