KÖRİ SOSLU TAVUK

tavuk tarifleri
Merhabalar,
leziz ve pratik bir tavuk yemeğine ne dersiniz?
bence köri tavuğa çok yakışan bir baharat henüz denemeyen varsa bugün yapın ve tadına varın:)

malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet ufak doğranmış etli kırmızı biber
1 er çay kaşığı karabiber , toz sarımsak ve tuz
1 çay bardağı su

1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
maydanoz

tavukları yayvan ve yapışmaz tabanlı bir tencereye alın
tavuklar suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte karıştırın
suyunu çekince yağı ve kırmızı biberi ekleyin soteleyin
tuzu, sarımsağı ve biberi ilave edin 1-2 tur daha çevirin
suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın ateşi kısıp tavuklar yumuşayana kadar pişirin

pişen tavukları bir kaba boşaltın
aynı tencereye unu ve tereyağı koyup hafif kavurun
sütü tuzu ve köriyi ekleyip tahta kaşıkla veya çırpıcıyla karıştırın topak olmasın
fokurdamaya başlayınca tavukları içine atıp karıştırın
tavuklar sosu çekene kadar kısık ateşte tutun
yemeğiniz hazır maydanozla süsleyip sıcak olarak servis edin

afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri