KOLAY PASKALYA ÇÖREĞİ

Merhabalar,
daha önce paskalya çöreği tarifini sizlerle paylaşmıştım bu kez çok daha kolay yolla aynı tadı yakalayabilirsiniz
yumuşacık ve mis gibi sakız kokan bu çöreği mutlaka deneyin derim
önceki yaptığım çöreğe buradan bakabilirsiniz sevgiler..

malzemeler
  • 3 yumurta
  • 125 gr oda sıcaklığında bitkisel margarin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt yada yoğurt (ben süt kullanıyorum)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 parça dövülmüş damla sakızı
  • 3 silme su bardağı un (çok tepeleme koymayın)
  • üstüne: 1 yumurta sarısı +  susam, çörek otu veya fındık kırığı
yapımı:

yumurta yağ ve şekeri kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın

diğer tüm malzemeleri de ekleyip bir kez daha çırpın, karıştırın

yağlanmış orta boy yuvarlak yada kare bir fırın kabına malzemeyi boşaltın
üstüne fırçayla yumurta sarısını sürün
susam, fındık veya çörek otu serpin
160-165 derecede üstü kızarana kadar pişirin
(fırına göre süre değişebilir yaklaşık 40 dakika da pişer kek pişirir gibi kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)

çöreğin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin daha sonra dilimleyerek servis edin


afiyet olsun:)

not: aldığınız damla sakızını buzdolabında muhafaza edin böylece daha kolay döver, ezersiniz

Yorumlar