27.12.2013

KAVURMA MAKARNA

MAKARNA KAVURMA
Selam,
makarnanın her çeşidi severek, bıkmadan tüketilir bizim evde:) bu aralar ben kavurarak yapıyorum bu şekilde hoşuma gitti açıkçası hem suyu içinde kalıyor dökmüyoruz böylece vitamini gitmemiş oluyor hemde çok lezzetli sosa gerek olmadan biraz peynir rendesiyle tüketebilirsiniz denemeyenler varsa bir deneyin derim..

malzemeler:
1 paket istediğiniz şekil makarna
100 gr tereyağ yada margarin
1 tatlı kaşığı tuz
su yada tavuk,et suyu

yapımı:
tencereye yağı koyup eritin
makarnayı ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun (hafif kahverengi oluyor)

kavurma işlemi bitince makarnaların üzerine gelecek kadar su ekleyin
(makarnayla su aynı hizada olsun)
tuzu da ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak pilav gibi pişirin

suyu çekip yumuşayan makarna servise hazır dilerseniz peynir rendesi ekleyebilirsiniz
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler