Ana içeriğe atla

HAMSİ TAVA

HAMSİ TAVA
1 kilo temizlenmiş yıkanmış hamsi
1 kase mısır unu
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı ay çiçek yağı

yayvan bir tavaya (tercihen hamsi tavası) yağı koyup ısıtın ve ocaktan alın
tuzu mısır ununa karıştırın
hamsileri teker teker mısır ununa bulayıp, kuyruk kısmı ortaya gelecek şekilde tavaya dizin
ocağa alıp orta ateşte alt kısmını kızartın
tavanın kapağı yardımıyla hamsilerin yağını bir kaba süzün ve  dikkatlice ters çevirin
süzdüğünüz yağı tekrar haminin üstüne ekleyin ve çevirdiğiniz tarafını da pişirip servis tabağına aktarın
sıcak olarak servis edin
afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE