GARNİTÜRLÜ HİNDİ FİLETO


Selamm:)
hafif ve doyurucu bir hindi yemeği yapmak isterseniz bu reçeteyi deneyebilirsiniz
hatta yaklaşan yeni yıl sofranız için bir alternatif de olabilir
mesela benim fırınım minilerden ve bütün olarak hele hele hindi gibi zor pişen bir yemeği yapamıyorum
bu tür ufak parçaları fırında yada tencerede pişirmek pratik oluyor
denemek isterseniz işte reçetemiz

malzemeler:
4 parça fileto hindi göğüs
2 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kekik, köri
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
1 su bardağı garnitür (ben hazır kullandım sizler kendiniz de yapabilirsiniz)

yapımı:
hindiyi yıkayıp peçeteyle kurutun
tavaya tereyağını koyup eritin
hindi filetoları ekleyip arkalı önlü kızartın

diğer tarafta yayvan bir tencereye sıvı yağı ve sarımsağı koyup hafif kokusu çıkana kadar döndürün
salçayı ekleyin hafif kavurun
domatesi ilave edin karıştırın
hindileri dizin, üstlerine baharatları ve garnitürü ekleyin
son olarak suyu ilave edip hindiler yumuşayana kadar pişirin
afiyet olsun...
not: hindi biraz sert bir et olduğundan gerekirse sıcak su ilave edin

Yorumlar