8.11.2013

Muska Şeklinde Lahana Sarması

Merhabalar,
sizi bilmem ama ben lahana sarmasına bayılırım:) çok sık olmasa da mevsiminde en azından 2 kez yapmaya çalışırım.
sarmaları bu kez muska şeklinde denemek istedim gayet hoş bir görüntü oldu
geçelim malzeme listesine

1 orta boy beyaz lahana
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı bitkisel margarin
1 tatlı kaşığı tuz
su

iç malzemesi:
400 gr orta yağlı kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan rendesi
yarım su bardağı yıkanmış kırık pirinç
1 er silme tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 diş sarımsak rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası

yapımı:
(lahanayı alırken kök kısmını kestiriyorum o şekilde bütün olarak haşlıyorum kök kısmı kesilmiş olduğu için haşlanınca yaprakları kolayca ayrılıyor)
lahanayı 10-12 dakika haşlayıp süzün soğumaya bırakın

iç malzemelerini bir kapta birleştirip karıştırın, yoğurun

lahana yaprakları büyükse ikiye kesin
bir ucuna iç malzemeden koyup muska böreği tarzında sarın
tüm lahana yaprakları bitene kadar aynı işlemi uygulayın

tencereye yağı ve salçayı koyup hafifçe kavurun
tuzu da ilave edip karıştırın
üstüne sarmaları dizin ve tencerenin boyundan biraz ufak bir tabak kapatın
sarmaların üzerine gelecek kadar su ekleyin
sarmalarınız yumuşayana kadar pişirin
yanında yoğurt ile servis edin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler