23.11.2013

Çıtır Kadayıflı Sakızlı Muhallebi

Selammm,
yapımı kolay ve çok lezzetli bir tatlı ile sizlerleyim
aranızda denemeyenler varsa mutlaka yapın derim
ben porsiyonluk kaplarda yaptım ama siz dilerseniz kare bir kapta bütün olarak yapabilirsiniz

malzemeler:

muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 parça dövülmüş damla sakızı

üzeri için:
250 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz yada fındık kırığı
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker

yapımı:
(tel kadayıfı 1 gün önceden poşete koyup dondurucuya atın böylece çıkardığınızda donuk olduğu için rahatça ufalanıyor)

kadayıfı ufalayarak tavaya alın
tereyağını ekleyip rengi dönene kadar kavurun
şekeri ve cevizi ilave edip karıştırın
1-2 tur daha çevirip ocaktan alın ve bir kaseye aktarın

muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırın
ocağı açıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın
muhallebi koyulaşmaya başladığında altını kısıp 1-2 dakika daha pişirin
koyulaşıp göz göz olduğunda ocaktan alın

tatlıyı kase veya cuplara paylaştırın
üstlerine kadayıflı karışımdan yerleştirin
oda sıcaklığına geldiğinde üstlerini streçle kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler