Aşure

Merhabalar:)
aşureyi komşum yapıp getirmişti bende sizler için onun tarifini paylaşayım dedim
gerçekten lezzetli olmuştu umarım sizler de deneyip beğenirsiniz

malzemeler:
250 gr aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı ufak doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
3,5 su bardağı toz şeker
su

süslemek için: tarçın, nar taneleri, ceviz kırığı

yapımı:
buğdayı nohudu ve fasulyeyi geceden ayrı kaplarda ıslatın
ertesi günü yine ayrı ayrı haşlayın

buğdayı geniş bir tencereye alıp üstünü geçecek kadar su ekleyin kaynatın
kısık ateşte tutarak suyu kıvam alana kadar pişirin (gerekirse sıcak su ekleyin)
nohudu fasulyeyi üzümü ve kayısıyı da ilave edip karıştırın
son olarak şekeri ilave edin
bütün malzemeler iyice bütünleşip kıvam aldığında ocağı kapatın

aşureyi kaselere paylaştırıp soğutun
daha sonra üstlerine tarçın serpin
ceviz ve nar la süsleyin
afiyet olsun..

not: kayısı ve üzümü önceden sıcak suda 10 dk kadar ıslatın aşurenizin rengi koyulaşmasın
ikinci notum da aşureyi yaparken elinizin altında sıcak su olsun buğdayın cinsine göre su eklemeniz gerekebilir