Ana içeriğe atla

Sucuk İçi

Merhabalar,
bu lezzetli yemek ben çocukken evimizde çok yapılırdı o zaman kuyruk yağı kullanılırdı lezzetine diyecek yoktu:)
geçenlerde tv de görünce bende yapmaya karar verdim
Kayseri yöresine ait bu güzel lezzeti denemenizi öneririm

malzemeler:
yarım kilo orta yağlı kıyma
1 baş sarımsak
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 er tatlı kaşığı kimyon,kırmızı toz biber,tuz
1 çay kaşığı karabiber

yapımı:
kıymayı tavaya alın yağı ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın
sarımsakları soyup ezin yada rendeleyin kıymaya ekleyin
baharatları da ilave edip kıyma pişene kadar kısık ateşte kavurun

ekmek arasında veya lavaşlara sarıp servis edin
afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE