14.10.2013

Portakal Aromalı Bisküvili Muhallebi

Merhabalar,
hafif ve lezzetli bir tatlı isterseniz bu reçeteyi denemenizi öneririm
portakal aromasıyla damaklarda ferah ve hoş bir tat bırakıyor

malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi

ıslatmak için:
1 nescafe fincanı portakal suyu
2 çorba kaşığı toz şeker

muhallebi için:
2 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
9 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 portakalın suyu ve rendesi

üstüne: kakao

yapımı:
kare bir kaba bisküvileri dizin (kabın büyüklüğüne göre 1 sıra olarak dizin)

portakal suyu ve şekeri karıştırıp kaşık yardımıyla bisküvileri ıslatın

muhallebisi için malzemeleri tencerede birleştirip karıştırın
ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin

pişen muhallebiyi bisküvilerin üstüne dikkatlice döküp yayın
oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
üstünü streçle kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin

üstüne kakao eleyin
dilimleyerek servis edin

afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler