Parmak Tavuk

Merhabalar,
sık sık yaptığım ev halkının çok sevdiği bir reçete:)

malzemeler:
1 adet derisiz tavuk göğsü
1 yumurta
1 kase galeta unu
1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
kızartmak için ay çiçek yağı

yapımı:
tavuğu yıkayın ve uzun şeritler halinde doğrayın

yumurtayı çukur bir tabağa kırıp çatalla çırpın
tavukları yumurtaya atıp karıştırın

daha sonra tuz ve biber eklediğiniz galeta unu ile harmanlayın (galeta ununu bir poşete koyup tavukları içine atabilirsiniz sallayarak karıştırabilirsiniz pratik bir yöntem oluyor)

yağı kızdırın ve orta ayarda bırakın
tavukları tek tek yağa atıp 2 partide kızartın

havlu kağıt serili bir tabağa çıkarın fazla yağını alsın
sonra servis tabağına aktarın


afiyet olsun..

Yorumlar