GALETA UNLU TATLI

Merhabalar,
çok lezzetli ,pratik ve hafif bir tatlı reçetesi
adı Kıbrıs tatlısı ,rum tatlısı ,galeta unlu tatlı olarak değişmekte
mutlaka deneyin derim pişman olmazsınız:)

hamur malzemeleri:
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz kırığı
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 er paket vanilya ve kabartma tozu

şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker (ben 1 bardak koydum)

kreması için:
2 paket kremşanti
2 su bardağı soğuk süt

yapımı:
önce şerbeti için suyu ve şekeri 5-6 dk kaynatıp soğumaya bırakın

karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
diğer hamur malzemelerini de ekleyip karıştırın

yağlanmış kare bir fırın kabına malzemeyi boşaltıp düzeltin
160 derecede pişirin (fırına göre süre değişir 20 dk sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir) fırından alın

üstüne soğuk şerbeti dökün ve soğumaya bırakın

kremşantiyi sütle birlikte mikserle koyulaşana kadar çırpın
soğuyan tatlının üstüne döküp yayın düzeltin
üstünü streçle kapatıp 5-6 saat buzdolabında dinlendirin

kare dilimleyip üstünü dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin
kalanını tekrar buzdolabına kaldırın
afiyet olsun..

Yorumlar