Karnabahar Pane


Karnabaharı çok severim mevsimi geldiğinde sık sık tüketmeye çalışırım
ama sevmeyen de çok var biliyorum
birde bu şekliyle deneyin belki fikriniz değişir ne dersiniz?:)

malzemeler:

1 küçük boy karnabahar
1 şişe maden suyu
1 yumurta
1 er çay kaşığı toz sarımsak,tuz,karabiber
5 yemek kaşığı un
kızartmak için sıvı yağ

yapımı:
karnabaharı temizleyip çiçeklere ayırın yıkayın ve yarı yarıya haşlayın (çok fazla yumuşatmayın dağılır)

yumurtayı ,unu , maden suyunu ve baharatları bir kasede çırpın boza kıvamında olacak
karnabaharları bu sosa bulayıp kızgın yağda kızartın
önce havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkarın sonra servis tabağına alın
üstüne yoğurt  döküp servis edin
afiyet olsunnn

2 yorum:

  1. İlk fotografa baktım dondurma zannettim. :). Karnbaharı ben de çok severim ama böyle hiç denemedim. Notumu aldım. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler İlhan bey ,karnabahar seven biri olarak ben de bu şeklini seviyorum oldukça lezzetli oluyor, deneyin umarım beğenirsiniz.

      Sil

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri