Karamel Sos

Merhabalar,
bugün sizlerle keklerde, tatlılarda kullanabileceğiniz karamel sos yapımını paylaşmak istedim

malzemeler:
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket krema (200 gr )
yarım çay bardağı su

yapımı:
çelik tabanlı bir tencereye şekeri koyun
şeker eriyip karamel kıvamı ve rengi alana kadar kısık ateşte karıştırarak eritin
suyu ekleyin suyu ekleyince şeker katılaşacaktır korkmayın ısındıkça tekrar erir
kremayı da ilave edip karıştırın
kremayla şeker bütünleşip kıvam aldığında ocaktan alın
soğutup bir kavanoza koyun ve kullanacağınız zamana kadar buzdolabında saklayın
afiyet olsun.
not: ben içine biraz dövülmüş ceviz ekledim dilerseniz sizde ceviz yada fındık ilave edebilirsiniz

Yorumlar