31.10.2013

Kapuska

malzemeler:
1 adet ufak boy beyaz lahana
100 gr kadar kıyma
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı bitkisel margarin
1 çay kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

yapımı:
lahananın üst yapraklarını temizleyip ince ince doğrayın ve süzgeçte yıkayın
(ben lahana alırken kök kısmını kestiriyorum temizlemesi kolay oluyor)

tencereye yağı koyup eritin
soğanı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
kıymayı ilave edin rengi dönene kadar 2-3 tur çevirip soteleyin
salçayı ekleyin hafifçe kavurun
tuzu ve pul biberi ekleyin
lahanayı ilave edin karıştırın
tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1-2 dk bekleyin
daha sonra lahananın üzerine gelecek kadar su ekleyin
(et suyunuz varsa daha güzel olur)
yemeğiniz kaynadıktan sonra ateşi kısıp lahana iyice yumuşayana kadar pişirin
afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Tam bir kış yemeğidir. Hele acı sevenler için bol acılı nefis olur. Rahmetli annem pişirirken için kabuğuyla sarımsak atardı sonra içini emerek yerdik. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende severim haklısınız acılının tadı bir başka güzel oluyor, sarımsak da güzel olabilir deneyeyim nur içinde yatsın anneniz teşekkürler

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler