3.09.2013

Tuzlu Kraker

Çayınızın yanında atıştırmalık ağızda dağılan nefis bir kraker mutlaka deneyin

malzemeler:
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
yarım çay bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı tam buğday unu
yarım su bardağı + 2 çorba kaşığı beyaz un
1 yumurta
1 er çay kaşığı tuz ve köri
yarım çay kaşığı sarımsak tozu

yapımı:
un hariç malzemeleri bir kaba alın
esmer unu ekleyin yoğurmaya başlayın
azar azar beyaz unu ekleyerek hamuru toparlayın
5 dk dondurucuya atın

tezgaha yağlı kağıt serin
hamuru kağıdın üstüne alarak düzgün bir şekilde açın ,inceltin
yaklaşık 2 mm kalınlığında olacak
daha sonra hamuru keskin bir bıçakla kare kare kesin
altındaki kağıtla beraber tepsiye alın
hafif kızarana kadar orta derecede pişirin(yaklaşık 20 dk)

pişen krakerlere oda sıcaklığına gelene kadar el sürmeyin ince oldukları için kırılabilirler tamamen soğuyunca servis tabağına alın
çayınızla birlikte afiyetle atıştırın:)
not: ben biraz çörek otu da serptim şart değil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler