Ana içeriğe atla

Muz Aromalı Cheesecake

malzemeler:
tabanı için:
1,5 paket burçak bisküvi
100 gr tereyağ

üstü için:
1 kutu labne peyniri(200 gr)
1 kutu süzme yoğurt
9 çorba kaşığı toz şeker
1 paket muzlu puding(toz halinde eklenecek)
3 yumurta

yapımı:
ön hazırlık olarak kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayın
bisküvileri rondodan geçirin veya elinizle ufalayın un gibi olacak
yağı eritin ve bisküvinin üstüne döküp elinizle yedirin
bisküviyi kalıba döküp elinizle bastırarak yayın ve buzdolabına koyun

geniş bir karıştırma kabına yoğurdu,şekeri,pudingi ve suyunu süzerek labneyi koyun mikserle çırpın

teker teker yumurtaları ekleyip çırpın(1 yumurtayı ekleyin çırpın sonra diğerini ekleyin çırpın ve son yumurtayı ilave edin)

tüm malzemeyi çırpıp homojen bir karışım elde edin

dolapta bekleyen kalıbı alın ve karışımı bisküvinin üzerine dökün
150-160 derecede yaklaşık 70 dakika pişirin
üstü altın sarısı rengini almalı

pişen cheesecakenizi fırından alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
ve üzerini kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin

ertesi gün dikkatlice kalıbından çıkarıp servis tabağına alın
üstüne karamel veya çikolata sos ile süsleyerek servis edin
artan cheesecakenizi üstü kapalı olarak buzdolabında muhafaza edin
afiyet olsunnn

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE