2.09.2013

Kavala Kurabiyesi

kurabiye tarifi
Çok lezzetli ağızda dağılan bir reçete  şiddetle öneririm:)

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 çorba k pudra şekeri
yarım su b kırılmış kabuksuz badem
1,5 su b un

üstüne: pudra şekeri

ön hazırlık olarak bademleri ve 1 su b unu yağsız tavada kokusu çıkana kadar kavurun ılımaya bırakın

yağı ve şekeri kaseye alın elinizle birbirine yedirin
kavurduğunuz unla bademi ekleyin
kalan yarım bardak unu da azar azar ilave edip yoğurun toparlayın
kavrulmuş un biraz zor toparlanıyor hamuru bir süre dolapta bekletirseniz daha rahat olur
hamuru 1 cm kalınlığında açarak ay şekli verin
yağlı kağıt serili tepsiye dizin
170 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin
kurabiyeler oda sıcaklığına geldiğinde pudra şekerine bulayıp servis tabağına dizin
afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler