Ana içeriğe atla

Haşhaşlı Revani

Merhabalar,
çok beğenilen bir şerbetli tatlı mutlaka deneyin derim

malzemeler:
hamuru için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1 er paket vanilya ve kabartma tozu

şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu

üstüne:
1 poşet kremşanti + 1 su bardağı soğuk süt

yapımı:
önce şerbeti için şekeri ve suyu ocakta 5-6 dk kaynatın limonu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın

üstü için kremşanti ve sütü çırpıp buzdolabında bekletin

revani için yumurtaları çırpma kabına alın
şekeri ve yağı ekleyip mikserle iyice çırpın
kalan hamur malzemelerini ilave edip çırpın karıştırın
yağlanmış bir fırın kabına boşaltın
160 derecede pişirin (yaklaşık 30 dk fırına göre süre değişir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)

revaniyi fırından alın ilk sıcaklığı geçtiğinde servis tabağına çıkarıp üstüne şerbeti dökün (kaşık kaşık yedirerek dökerseniz eşit dağılmış olur)


revani tamamen soğuduğunda üzerine kremşantiyi döküp spatulayla yayın ve düzeltin
üstünü kapatarak buzdolabında bir kaç saat dinlendirin
üstünü fıstık yada cevizle süsleyin
dilimleyerek servis edin
afiyet olsunnnn

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE