ETLİ DOLMA


Merhabalar...

malzemeler:
4 adet kabak
4 adet dolmalık biber
3 adet köy biberi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı bitkisel margarin
1 tatlı kaşığı tuz
su

içine:
300 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
1 kuru soğan rendesi
1 küçük domates rendesi
1 er çay kaşığı karabiber,kimyon
1 er silme tatlı kaşığı tuz,kuru nane
bir kaç dal kıyılmış dereotu

kapak yapmak için 1 domates

yapımı:
kabakların üstünü kazıyarak temizleyin ve içlerini oyun yıkayın
biberlerin üst kapaklarını çıkarıp temizleyin ve yıkayın
köy biberlerini de aynı şekilde temizleyip yıkayın

iç malzemelerini bir kapta birleştirip yoğurun bütünleştirin

kıymalı harçla kabak ve biberleri doldurun
üstlerine domates dilimleriyle kapak yapın

tencereye yağı ve salçayı koyup,salçanın hafif kokusu çıkana kadar kavurun
tuzu ekleyin karıştırın
sebzeleri dizin ve üstlerine gelecek kadar su ilave edip pişirmeye bırakın
yoğurt ile servis edin
afiyet olsun:)

Yorumlar