malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
1,5 su bardağı su/et suyu/tavuk suyu1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı domates rendesi
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
yapımı:
pirinci önceden ıslatın ve çok iyi yıkayıp ,süzdürün
tencereye yağı koyup eritin
pirinci ekleyip bir kaç tur çevirin
domatesi ve şekeri ilave edin,5 dakika kadar kavurun
tuzu ve suyu ekleyin, karıştırın
kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
pişen pilavınızın üstüne temiz bir bez veya havlu kağıt kapatıp 15 dakika dinlendirin
nefis pilavınız servise hazır
afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.