BEŞAMELLİ TAVUK


Lezzetli bir yemek arıyorsanız deneyin derim:)

malzemeler:
4-5 adet kemiksiz tavuk budu
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
çay kaşığının ucuyla toz zencefil

beşamel sos için:

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
2 çorba kaşığı rende kaşar
1 tutam tuz ve karabiber

üstüne:
yarım su bardağı rende kaşar
toz kırmızı biber


yapımı:
tavukları yıkayıp kurutun ve ince,uzun parçalar halinde kesin
yapışmaz tabanlı bir tavaya alın(ben yağ eklemedim tavuğun but kısmı yağlı olduğundan bence yeterli)
ve kavurmaya başlayın
tavuklar ve kavrulunca baharatları ve sarımsağı  ekleyin 1-2 tur çevirip ocaktan alın ve fırın kabına yerleştirin

beşamel sos için tencereye yağı ve unu koyup unun hafif kokusu çıkana kadar kavurun
sütü ekleyin sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin
kaşarı,tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın
tavukların üstüne döküp yayın
sosun üzerine kaşarı serpin
kırmızı biberi ekin ve 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin


afiyet olsunnnn...

Yorumlar