Lezzetli bir yemek arıyorsanız deneyin derim:)
malzemeler:
4-5 adet kemiksiz tavuk budu
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
çay kaşığının ucuyla toz zencefil
beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
2 çorba kaşığı rende kaşar
1 tutam tuz ve karabiber
üstüne:
yarım su bardağı rende kaşar
toz kırmızı biber
yapımı:
tavukları yıkayıp kurutun ve ince,uzun parçalar halinde kesin
yapışmaz tabanlı bir tavaya alın(ben yağ eklemedim tavuğun but kısmı yağlı olduğundan bence yeterli)
ve kavurmaya başlayın
tavuklar ve kavrulunca baharatları ve sarımsağı ekleyin 1-2 tur çevirip ocaktan alın ve fırın kabına yerleştirin
sütü ekleyin sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin
kaşarı,tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın
tavukların üstüne döküp yayın
kırmızı biberi ekin ve 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
afiyet olsunnnn...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.