Ana içeriğe atla

Beşamel Soslu Tavuk

Lezzetli bir yemek arıyorsanız deneyin derim:)

malzemeler:
4-5 adet kemiksiz tavuk budu
2 adet köy biberi yada çarliston biber
1 diş ezilmiş sarımsak
1 er çay kaşığı tuz,karabiber,köri,kekik

beşamel sos için:

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
2 çorba kaşığı rende kaşar
1 tutam tuz ve karabiber

üstüne:
yarım su bardağı rende kaşar
pul biber
süslemek için maydanoz

yapımı:
tavukları yıkayıp kurutun ve küp küp kesin
yapışmaz tabanlı bir tavaya alın(ben yağ eklemedim tavuğun but kısmı yağlı olduğundan bence yeterli)
ve kavurmaya başlayın
biberleri ufak doğrayıp tavuğa ekleyin
tavuklar ve biberler kavrulunca baharatları ve sarımsağı  ekleyin 1-2 tur çevirip ocaktan alın ve fırın kabına yerleştirin
beşamel sos için tencereye yağı ve unu koyup unun hafif kokusu çıkana kadar kavurun
sütü ekleyin sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin
kaşarı ve baharatları ekleyip karıştırın
tavukların üstüne döküp yayın
sosun üzerine kaşarı serpin
pul biberi ekin ve orta derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
maydanozla süsleyip servis edin
afiyet olsunnnn...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE