Merhabalar:)
bugün sizlerle bu pastayı paylaşmak istedim
hem yapımı kolay hemde şık mutlaka deneyin
1 paket pötibör bisküvi
1 paket eti kakaolu bisküvi
sosu için:
1 su b toz şeker
2 su b su
4 çorba k kakao
1 yumurta
2 çorba k un
1 çorba k konyak (arzuya bağlı)
önce sosu için malzemeleri bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin ve ılımaya bırakın
bisküvileri bir tabağa çıkarın
1 adet bötibör bisküviyi elinize alın
bir tarafına sostan sürün arkasına bir adet kakaolu bisküvi yapıştırın
tekrar sos sürün pötibör bisküvi yapıştırın
bu şekilde 1 pötibör 1 kakolu bisküvi sıralamasıyla aralarına sos sürerek yapıştırın
dik duracak şekilde uzun bir servis tabağına dizin
kalan sosu pastayı kaplayacak şekilde üstüne dökün
üzerini kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin
ertesi günü servis edebilirsiniz
bu pastanın özelliği kesiminde düz değil verev şeklinde kesiyoruz
ilk resimde görmüşsünüzdür verev yani çapraz keseceksiniz şıklığı da burada:)
böylece bisküviler 2 renk görünecekler
kestiğiniz dilimi tabağa koyup üstüne sosundan gezdirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.