Ana içeriğe atla

Baton Pasta

Merhabalar:)
bugün sizlerle bu pastayı paylaşmak istedim
hem yapımı kolay hemde şık mutlaka deneyin

1 paket pötibör bisküvi
1 paket eti kakaolu bisküvi

sosu için:
1 su b toz şeker
2 su b su
4 çorba k kakao
1 yumurta
2 çorba k un
1 çorba k konyak (arzuya bağlı)

önce sosu için malzemeleri bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin ve ılımaya bırakın

bisküvileri bir tabağa çıkarın

1 adet bötibör bisküviyi elinize alın
bir tarafına sostan sürün arkasına bir adet kakaolu bisküvi yapıştırın
tekrar sos sürün  pötibör bisküvi yapıştırın
bu şekilde 1 pötibör 1 kakolu bisküvi sıralamasıyla aralarına sos sürerek yapıştırın
dik duracak şekilde uzun bir servis tabağına dizin

kalan sosu pastayı kaplayacak şekilde üstüne dökün


üzerini kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin

ertesi günü servis edebilirsiniz
bu pastanın özelliği kesiminde düz değil verev şeklinde kesiyoruz
ilk resimde görmüşsünüzdür verev yani çapraz keseceksiniz şıklığı da burada:)
böylece bisküviler 2 renk görünecekler
kestiğiniz dilimi tabağa koyup üstüne sosundan gezdirin

afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş. Bisküvileri bu şekilde kullanmak farklı ve ilgi çekici olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler evt değişik oluyor özellikle verev kesildiğinde şık duruyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE