4.09.2013

Baton Pasta

Merhabalar:)
bugün sizlerle bu pastayı paylaşmak istedim
hem yapımı kolay hemde şık mutlaka deneyin

1 paket pötibör bisküvi
1 paket eti kakaolu bisküvi

sosu için:
1 su b toz şeker
2 su b su
4 çorba k kakao
1 yumurta
2 çorba k un
1 çorba k konyak (arzuya bağlı)

önce sosu için malzemeleri bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin ve ılımaya bırakın

bisküvileri bir tabağa çıkarın

1 adet bötibör bisküviyi elinize alın
bir tarafına sostan sürün arkasına bir adet kakaolu bisküvi yapıştırın
tekrar sos sürün  pötibör bisküvi yapıştırın
bu şekilde 1 pötibör 1 kakolu bisküvi sıralamasıyla aralarına sos sürerek yapıştırın
dik duracak şekilde uzun bir servis tabağına dizin

kalan sosu pastayı kaplayacak şekilde üstüne dökün


üzerini kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin

ertesi günü servis edebilirsiniz
bu pastanın özelliği kesiminde düz değil verev şeklinde kesiyoruz
ilk resimde görmüşsünüzdür verev yani çapraz keseceksiniz şıklığı da burada:)
böylece bisküviler 2 renk görünecekler
kestiğiniz dilimi tabağa koyup üstüne sosundan gezdirin

afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Bisküvileri bu şekilde kullanmak farklı ve ilgi çekici olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler evt değişik oluyor özellikle verev kesildiğinde şık duruyor :)

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler