23.08.2013

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

1 kilo taze barbunya
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 adet ufak kesilmiş çarliston biber
1 adet ufak kesilmiş havuç
1 diş ezilmiş sarımsak
1 domates rendesi
1 tatlı k salça
1 er tatlı k toz şeker,tuz
1 çay k karabiber
6 çorba k zeytinyağ

barbunyayı temizleyip 1-2 taşım kaynatın süzün

tencereye yağı koyun
soğanı ,havucu,biberi ve sarımsağı ekleyip hafif soteleyin
salçayı ve domatesi ilave edin 1-2 tur çevirin
barbunyayı ilave edin
baharatlarını ekleyin karıştırın
son olarak üstüne gelecek kadar su ekleyip pişirin
ılık yada soğuk servis edin

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler