19.08.2013

Vişneli Kakaolu kek

125 gr oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
3 yumurta
1 su b + 2 çorba k toz şeker
1 su b. çekirdeksiz vişne
1 su b yoğurt
2 çorba k kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su b un

yumurta şeker ve yağı krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın
vişne hariç diğer malzemeleri ilave edip tekrar çırpın
vişneleri ilave edin (dibinde suyu varsa beraber ekleyin) ve bir spatulayla hamura karıştırın
yağlanmış kek kalıbına hamuru  boşaltın
160 derecede pişirin
(fırına göre süre değişir 30 dk sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler