30.08.2013

Şehriyeli Pilav

Merhabalar:)
pilavı sevmeyen yoktur sanırım hepimizin mutfağında çeşitli pilavlar pişer
sade ve şehriyeli pirinç pilavının bende yeri ayrıdır
pilav yapmak hem çok kolay hemde zordur bazı noktalara dikkat edersek lezzetli pilavlar yapabiliriz mesela pirinci çok iyi yıkamalıyız nişastasından arındırmalıyız ve sonrasında süzgeçte suyu tamamen süzülene kadar bekletmeliyiz
en önemli noktaları bunlardır sonuçta lapa olmayan tane tane bir pilavınız olur

3 su bardağı pilavlık pirinç
3,5 su bardağı su veya tavuk suyu (eğer ıslatmadan yapacaksak suyu 4 bardak koyalım)
yarım su bardağı arpa şehriye
2 silme çorba kaşığı tereyağ
damak tadınıza göre tuz

pirinci tuz eklenmiş suda ıslatın yarım saat beklesin
daha sonra süzüp iyice yıkayın ve süzgeçte bir süre bekletin

tencereye yağı ve şehriyeyi koyup kavurun
pirinci ekleyip kısık ateşte 5 dk daha kavurun
tuzu ve suyu ilave edip karıştırın  kapağını kapatın
önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
pişen pilavı 10 dk dinlendirin
sıcak olarak servis edin
afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler