Merhabalar:)
hepimizin evlerimizde yaptığı basit bisküvili pastalar vardır
buda onlardan biri içine şeftali katarak yaptım
aslında yaparken niyetim cuplara koyup servis etmekti ama baktım evde bisküvi var bu şekilde yapmaya karar verdim:) buyurun tarife
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
1 paket sade pötibör bisküvi
sadece kakaolu kullanabilirsiniz kakaolu az gelince ben 2 sıra kakaolu 2 sıra sade olarak yaptım
muhallebi için:
1 litre süt
6 çorba k. un
10 çorba k. toz şeker
1 paket vanilya
2 adet büyük boy şeftali
şeftaliyi soyup çekirdeğini çıkarıp doğrayın ve tencereye alın
üstüne şekeri ekleyin
sütün yarısını ekleyin ve el blendrıyla şeftalileri ezin (püre kıvamına gelecek)
daha sonra kalan sütü, unu ve vanilyayı ekleyin
sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
kare borcam tipi bir kabın altına 1 sıra bisküvi dizin
üstüne muhallebiden 1 kepçe kadar dökün
tekrar bisküvi dizin
tekrar muhallebi
bu şekilde 4 sıra bisküvi olacak
en üstüne kalan muhallebiyi döküp her yerini kaplayacak şekilde yayın
oda sıcaklığına gelince üstünü streçle kapatıp buzdolabında 6-7 saat soğutun
(1 gece beklerse daha güzel olur)
servis ederken üzerini süsleyin (dövülmüş fındık, ceviz veya çikolata sos kullanabilirsiniz yada biraz çikolata rendeleyip serpebilirsiniz)
afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.