24.08.2013

Fıstıklı İrmik Helvası

3 su b irmik
125 gr tereyağ
2,5 su b toz şeker (daha tatlı seviyorsanız 3 b ekleyin)
2 su b süt
2 su b su
1 paket dolmalık fıstık

bir tencereye suyu,sütü,şekeri ve yağın yarısını koyup karıştırın kaynatın ocağı kapatın

helvayı pişireceğiniz tencereye kalan yağı koyup eritin
fıstığı ekleyip biraz kavurun
irmiği ilave edin kısık ateşte yaklaşık 20 dk kavurun

kaynattığınız suyu irmiğin üzerine dikkatlice dökün(sıçrayıp sizi yakmasın)
ve karıştırıp kapağını kapatın
helva suyunu çekince bir süre dinlendirip ılık olarak servis edin
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler