3 su b irmik
125 gr tereyağ
1 çay b. sıvı yağ
2 su b toz şeker ( çok tatlı sevenler 2,5 ekleyebilir)
2 su b süt
2 su b su
1 paket dolmalık fıstık
bir tencereye suyu,sütü,şekeri ve tereyağı koyup karıştırın kaynatın ocağı kapatın
helvayı pişireceğiniz tencereye sıvı yağı koyun
irmiği ve fıstığı ilave edin kısık ateşte yaklaşık 40 dk kavurun
kaynattığınız suyu irmiğin üzerine dikkatlice dökün(sıçrayıp sizi yakmasın)
ve karıştırıp kapağını kapatın
helva suyunu çekince bir süre dinlendirip ılık olarak servis edin
afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.