Ana içeriğe atla

Frigo

1 litre süt
2 çorba k mısır nişastası veya pirinç unu
3 çorba k kakao
2 çorba k un
1 paket vanilya
1 tatlı k margarin
8 çorba k toz şeker
yarım paket tablet çikolata

margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle karıştırın
ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın
fokurdamaya başlayınca margarini ve çikolatayı ekleyin
5 dk daha karıştırın çikolata eriyince ocaktan alın

uzun bir cam kabı veya kek kalıbını ıslatıp suyunu dökün
frigoyu içine boşaltıp eşit bir şekilde yayın düzeltin
oda sıcaklığına geldiğinde üstünü streçleyip buzluğa kaldırın

bir kaç saat sonra kontrol edin biraz dondu ise  çıkarıp dilimleyin ve tekrar buzluğa kaldırın (tam anlamıyla donmadan dilimliyoruz çünkü sonra dilimlenmesi zor oluyor bu şekilde daha pratik)
servis sırasında üzerini süsleyin evde ne varsa fıstık, fındık gibi
afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE