Et Şinitzel

Merhabalar:)
sizlerle pratik ve lezzetli bu reçeteyi paylaşmak istedim
denemeyen varsa denemenizi tavsiye ederim

4 dilim inceltilmiş dövülmüş biftek(kişi sayısına göre azaltıp çoğaltın)
1 kase galeta unu
2 yumurta
damak tadınıza göre tuz,karabiber
kızartmak için ay çiçek yağı

etleri yıkayıp kağıt havluyla kurutun(aslında et yıkanmaz ama ben yıkıyorum:))

yumurtaları çukur bir yemek tabağına kırıp çatalla çırpın

başka bir tabağa da galeta ununu dökün içine tuzu ve biberi karıştırın

etleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın

yanında salata veya patatesle sunabilirsiniz
afiyet olsun...
not: evde galeta unu yoksa robotta çekilmiş ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz

Yorumlar