BOREKİTAS (patlıcanlı poğaça)


hamuru için:

1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 çorba k oda sıcaklığında tereyağ
yarım su b oda sıcaklığında su
yarım su b kaşar peyniri rendesi
aldığı kadar un (yaklaşık 500 gr
1 çay k tuz

iç malzemesi:

2 adet közlenmiş ve ince kıyılmış patlıcan
yarım su b rendelenmiş beyaz peynir(bir kasede karıştırın)

üstüne: 1 yumurta sarısı , kaşar rendesi

yapımı
un hariç hamur malzemelerini birleştirin
azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin
hamuru yarım saat dinlendirin

dinlenen hamuru merdaneyle mutfak tezgahında açın
bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin
iç malzemeden koyup klasik poğaça şeklinde kapatın
tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp tamamlayın ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin
üzerine yumurta sarısı sürün
kaşar rendesi serpin
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
afiyet olsun:)

not : çok lezzetli bir poğaça mutlaka deneyin
patlıcan sevmiyorsanız patatesli ve peynirli olarak da yapılabilir

Yorumlar